playlist: Podcast Curious Ears Season 3 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
terug naar perspagina

Guus Kuijer met Kamerorkest van het Noorden in de Nicolaïkerk

maandag 27 jan 2020 — Vrijdag 7 februari om 20.15 uur is er een bijzonder literair concert in de Nicolaïkerk in Utrecht van het Kamerorkest van het Noorden met schrijver Guus Kuijer. Kuijer leest voor uit zijn reeks De Bijbel voor ongelovigen en het Kamerorkest van het Noorden speelt muziek van de Bulgaarse componist Martin Georgiev en de Georgische componist Gya Kancheli. Het concert is een samenwerking tussen het Kamerorkest van het Noorden, de Stichting Culturele Evenementen Nicolaïkerk, Gaudeamus en ILFU.

De tekst van Kuijer vormt de verhalende basislijn van Genesis- a new beginning. In het eerste deel voert de vermaarde marimbaspeler Tatiana Koleva met het orkest en organist Berry van Berkum een compositie van Martin Georgiev uit. In het tweede deel soleert violist Eduardo Canto tijdens het betoverende Chiaroscuro van Gya Kancheli. Met muziek, tekst, licht en videovormgeving wordt het publiek meegenomen naar een betoverende wereld. Terug naar het allereerste begin…

De schrijver Guus Kuijer is bekend van zijn kinderboeken over onder meer Madelief en Polleke, maar ook van zijn reeks De Bijbel voor ongelovigen waarin hij bijbelverhalen hervertelt in moderne taal en vanuit originele perspectieven. Het Kamerorkest van het Noorden is een relatief nieuw, professioneel, jong en dynamisch strijkorkest uit Groningen. Hun missie om (klassieke) muziek dichterbij mensen te brengen brengt ze niet alleen naar de grote concertzalen, maar vooral ook in kleine theaters, kerken en andere interessante locaties.

Kaarten voor het concert kosten € 15 (€ 10 voor bezoekers onder de 35 jaar, studenten en U-pashouders) en zijn verkrijgbaar via de website van Gaudeamus. Ook Huisvrienden van het Literatuurhuis krijgen korting, als zij hun tickets reserveren via de website van ILFU.