playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
terug naar perspagina

Jeugdvoorstelling Performania (5+) voor jonge uitvinders in Podium Hoge Woerd

donderdag 16 mrt 2023 — Op zondagmiddag 7 mei presenteert Gaudeamus om 15:00 in Podium Hoge Woerd in Utrecht Leidsche Rijn de eigenzinnige jeugdvoorstelling Performania voor 5+. Mét hoboïst Marlies van Gangelen, die haar sporen verdiende bij het in de buurt gestationeerde Harmonie Orkest Vleuten. Nieuwe muziek voor nieuwsgierige oren: dat is Gaudeamus, de organisatie die al sinds 1946 concerten en festivals organiseert met jonge componisten en aanstormende musici. Tweejaarlijks presenteren Gaudeamus en Podium Hoge Woerd muziek die je even helemaal anders laat luisteren – én kijken.

Een bonte verzameling van zelfgebouwde instrumenten komt tot leven in de fantasierijke, absurdistische familievoorstelling Performania door het duo Perforator, van hoboïst Marlies van Gangelen en klankuitvinder Akim Moiseenkov. Een handschoen bezingt het leven, oren op wielen scheuren over het podium als de hobo speelt en buitenaardse klanken klinken vanuit een ballon die door het publiek wordt overgegooid. Een beleving voor het hele gezin. Bekijk hier de trailer:

Wijbrand Schaap van Het Cultureel Persbureau schreef over Performania: “de overtreffende trap van leuk. (…) de kids waren verbijsterd over de zelfrijdende muzikale kubus, de hobo die scheurde als een gitaar en de ballonnen die al twinkelend door de zaal werden getikt.”

Media & Downloads