Steun ons

Gaudeamus presenteert de jongste muziek van de nieuwste generatie muziekpioniers en organiseert muziekactiviteiten zoals het nationaal en internationaal gewaardeerde festival, de Gaudeamus Academy en verschillende concerten en activiteiten met diverse samenwerkingspartners. Gaudeamus vindt muziekpioniers wereldwijd, biedt hen een ontwikkelplek en podium en brengt zo de muziek van morgen bij nieuwsgierige muziekliefhebbers.

Word Vriend of Ambassadeur van Gaudeamus
Gaudeamus Muziekweek staat voor talentontwikkeling, vernieuwing, uitwisseling en een persoonlijke benadering. Mede dankzij de steun van particulieren kunnen we ons kunnen blijven inzetten voor de nieuwste generatie muziekpioniers. Rode draad door het festival is de internationaal gerenommeerde Gaudeamus Award, een aanmoedigingsprijs voor componisten onder de dertig jaar. Voor menig talent, zoals Michel van der Aa en Yannis Kyriakides, betekende dit dé kickstart van hun carrière.

Vriend
Vanaf € 45 per jaar ben je Vriend van Gaudeamus. Vriend worden kan heel eenvoudig door het invullen van het formulier.
Onze Vrienden hebben altijd een streepje voor:

  • Een uitnodiging voor de officiële opening van de Gaudeamus Muziekweek
  • Jaarlijks de highlight cd van de Gaudeamus Muziekweek
  • Speciale vriendenactiviteiten
  • Kortingsacties op concerten en activiteiten van collega-instellingen

Word Vriend

Ambassadeur
Vanaf € 500 ben je Ambassadeur van Gaudeamus Muziekweek en als zodanig ondersteun je jaarlijks direct de vijf genomineerde componisten voor de Gaudeamus Award. Als Ambassadeur van Gaudeamus Muziekweek krijg je (in aanvulling op de bestaande Vriendenvoordelen):

  • Een besloten meet & greet met de genomineerde componisten tijdens de Gaudeamus Muziekweek
  • Uitnodiging voor het slotconcert inclusief prijsuitreiking van de Gaudeamus Award.
  • Naamsvermelding in programmaboek en op website (optioneel)

Word Ambassadeur

Het is ook mogelijk om een individueel talent te adopteren en zo aan de wieg te staan van een succesvolle (internationale) carrière van een muziekpionier in de dop.

Voor meer informatie over het Ambassadeurschap, een meerjarige schenking en de sponsormogelijkheden, kun je contact opnemen met Marisa Tempel op +31(0)6 420 453 87 of marisa@muziekweek.nl. We denken graag mee over de mogelijkheden.

ANBI
Gaudeamus Muziekweek is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voor particulieren, maar ook voor bedrijven betekent dit een extra belastingvoordeel vanwege een extra giftenaftrek. Daarnaast betalen culturele ANBI’s geen schenkbelasting over uw gift of erfbelasting over ontvangen erfenissen.

Donateurs van Gaudeamus Muziekweek mogen hun giften voor de belasting verhogen met 25%. Voorbeeld: stel, je schenkt € 1000,- per jaar. Dit bedrag mag worden verhoogd tot 125% (de multiplier), zodat de totale aftrekpost € 1250,- bedraagt. Bij het toptarief van 52% krijg je van elke € 1000,- in totaal € 650,- van de fiscus terug. Een gift van € 1000,- kost dan netto € 350,-. Bij een meerjarige schenking gedurende vijf jaar is de schenking volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Liever incidenteel en/of met een kleiner bedrag Gaudeamus Muziekweek ondersteunen? Wij zijn blij met iedere gift! Elke donatie, hoe groot of klein ook,  gaat direct naar het talentontwikkelingsprogramma van Gaudeamus.

Doneer nu:
* per overschrijving naar rek nr: NL04 RABO 0159 5722 58 of
* via Paypal, op vrienden@gaudeamus.nl
* of neem contact op via (+31) 30 82 00 114 / vrienden@gaudeamus.nl

  • Voer een getal groter dan of gelijk aan 45 in.
  • Voer een getal groter dan of gelijk aan 500 in.