Nieuwe noten voor blokfluitist Juho Myllylä
Ben jij een componist en jonger dan 35 jaar? Woon of studeer je in Nederland en wil je dat jouw muziek wordt gespeeld op het Grachtenfestival, Gaudeamus en November Music? Stuur dan een schets in voor een nieuwe compositie voor blokfluitist Juho Myllylä!
Juho Myllylä is een blokfluitist, gitarist en singer/songwriter. Hij studeerde blokfluit aan het conservatorium van Amsterdam bij Jorge Isaac en behaalde in 2020 zijn masterdiploma. Juho streeft naar een open-minded muzikantschap en laat zich niet tegenhouden door grenzen en kaders. Hij laat zich inspireren door het oude-muziekrepertoire – middeleeuws en renaissance – maar net zo goed door jazz, rock, prog of elektroakoestische muziek. Bovenal is hij geïnteresseerd in de ontelbare mogelijkheden van de blokfluit binnen hedendaagse muziek, en hij werkt zodoende graag samen met componisten.
Juho Myllylä beschikt over meer dan 30 fluiten waar je voor kan schrijven, waaronder:
- Baroque and neo-baroque recorders (garklein to great bass) in A:440 Hz
- Paetzold square bass recorders (great bass, contrabass, sub great bass) in A:440 Hz
- Modern Dragon Flute recorders (alto and soprano) with built-in pickup in A:440 Hz
- Cylindrical (medieval) recorders (sopranino to tenor) in A:440 and A:466 Hz
- Renaissance (Ganassi) recorders (soprano and alto) in A:440, A.466 and A:415 Hz
- Baroque recorders (sopranino to bass) in A:415 Hz
Neem gerust contact op voor een meer gedetailleerde lijst van instrumenten of voor meer informatie over individuele instrumenten, via juho [at] juhomyllyla [punt] com.
Voor een goed overzicht van de blokfluitfamilie en hoe er voor te schrijven verwijzen we graag door naar een online instructie en demonstratievideo van Jorge Isaac (Ensemble Black Pencil) over de verschillende instrumenten en bijbehorende technieken.
Elektronica
We nodigen je van harte uit om elektronica te gebruiken in de nieuwe compositie. Alle vormen en combinaties van elektronica, zowel fixed media, live processing als (live) visuals zijn welkom. Componisten zijn uitgenodigd om de elektronica zelf te programmeren en een patch met instructies te voorzien, of je kan het idee samen met Juho uitwerken met gebruik van Logic/Mainstage en MaxMSP. Als de componist zelf de elektronica wil uitvoeren/besturen tijdens de première is dat mogelijk, maar bij voorkeur is dit niet noodzakelijk. Het doel is dat de werken op zichzelf kunnen staan en vaker uitgevoerd kunnen worden als solowerk waarbij de elektronica is geautomatiseerd of gecontroleerd kan worden door de solist.
Geïnteresseerd?
Stuur een compositieschets in met een maximale lengte van één minuut. Wij ontvangen graag bladmuziek/PDF én een midi-file (MP3). Op basis van de schets worden maximaal zes uitgenodigd voor een Reading Session om verder in gesprek te gaan met Juho Myllylä. Op basis daarvan worden vier componisten geselecteerd die hun schets kunnen uitwerken tot een compositie van 5-7 minuten. Het stuk zal minimaal drie keer worden uitgevoerd en beleeft de première tijdens het Grachtenfestival. Daarnaast zal het ook nog tijdens Gaudeamus en November Music ten gehore worden gebracht. Voor de geselecteerde componisten is een honorarium van €750 beschikbaar.
Tijdlijn
- 15 Februari deadline voor eerste schets
- 1 Maart selectie van maximaal 6 componisten
- 8 maart reading sessie in Muziekhuis Utrecht
- 15 maart definitieve selectie van maximaal 4 componisten
- 1 mei opleveren definitieve partituur
- 14 augustus Grachtenfestival
- 6-10 september Gaudeamus
- 5 november November Music