playlist: Gaudeamus 2019 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Nieuwe noten voor James Oesi

Ben jij een componist tussen de 10 en 35 jaar oud? Woon of studeer je in Nederland en wil je dat jouw muziek wordt gespeeld op het Grachtenfestival, Gaudeamus Muziekweek en November Music? Lees dan verder!Schrijf voor contrabassist James Oesi
James Oesi is een zeer virtuoos contrabassist, die zijn weg vindt in het klassieke repertoire maar het experiment en hedendaagse muziek niet schuwt. Naast zijn ervaring als gastmusicus bij onder andere moderne ensembles als ASKO|Schönberg, Ensemble Modern, Insomnio en Ives Ensemble, heeft hij veel lof gekregen voor zijn solo optredens. Voel jij je uitgedaagd om een vernieuwend werk voor contrabas te schrijven? James Oesi is benieuwd naar jouw ideeën.

Het Grachtenfestival, Gaudeamus en November Music nodigen jonge componisten uit een nieuwe compositie te schrijven voor solo contrabas. Stuur een compositieschets in met een maximale lengte van één minuut. Wij ontvangen graag bladmuziek/PDF én een midi-file (MP3). Uit de inzendingen wordt een eerste selectie gemaakt voor de Reading Sessions. Tijdens deze sessie worden alle geselecteerde schetsen gespeeld door James, met aanwezigheid van alle componisten.

En dan?
Zijn de Reading Sessions een succes en wil James Oesi verder met jou aan de slag? Dan krijg je de gelegenheid om je compositie verder uit te werken. Het stuk zal minimaal drie keer worden uitgevoerd en beleeft de première tijdens het Grachtenfestival. Daarnaast zal het ook nog tijdens de Gaudeamus Muziekweek en November Music ten gehore worden gebracht!

Grachtenfestival DeOpmaat 9 februari
Kom 9 februari 2019 naar DeOpmaat tijdens het Grachtenfestivalweekend en ontmoet James Oesi. Stel al je vragen over Oesi’s expertise met contrabas en alle vernieuwende mogelijkheden met dit instrument.

Tijdlijn

9 februari 2019 Grachtenfestival DeOpmaat in de NedPhO-Koepel Amsterdam, van 13.00-14.00.
Aanmelden verplicht, er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden uiterlijk 5 februari bij Lestari Scholtes: l.scholtes@grachtenfestival.nl
Deelname is niet verplicht! Ook als je 9 februari niet kunt komen, kun je een schets indienen.

1 april 2019 Deadline voor de eerste schetsen en midi-files van een nieuwe compositie.

8 april 2019 Selectie van schetsen voor de Reading Sessions door James Oesi en programmeurs festivals. Nader bekend te maken datum eind april 2019 Reading Sessions in Splendor Amsterdam

1 mei 2019 Drie geselecteerde componisten mogen hun schets uitwerken tot een volwaardige compositie van ongeveer vijf minuten

1 juli 2019 Deadline van de definitieve partituur

9-18 augustus 2019 Première tijdens het Grachtenfestival, Amsterdam

4-8 september 2019 Tweede uitvoering tijdens de Gaudeamus Muziekweek, Utrecht

3 november 2019 Derde uitvoering tijdens November Music, ‘s-Hertogenbosch

Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Met heel Amsterdam als prachtig decor. Door de combinatie van locatie en repertoire wordt klassieke muziek en jazz, uitgevoerd op hoogstaand niveau, op een toegankelijke manier gepresenteerd. Dat maakt het Grachtenfestival een unieke ervaring voor bezoekers en musici.

Gaudeamus presenteert, stimuleert en ondersteunt de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers. De activiteiten van Gaudeamus worden internationaal gezien als toonaangevend en zijn een katalysator voor nieuwe ontwikkelingen in (gecomponeerde) muziek. Gaudeamus scout nieuw talent wereldwijd en weet altijd heetst van de naald de allernieuwste muziek te presenteren aan een nieuwsgierig publiek.

November Music gaat dwars door genres heen met muziek van nu door de makers van nu. Het festival laat de laatste muzikale ontwikkelingen zien waarbij makers en componisten putten uit hedendaags gecomponeerde muziek, jazz, new world music, muziektheater, visual music, electronics & soundscapes en geluidsinstallaties.

read more