Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Aart Strootman

Aart Strootman won in 2017 de Gaudeamus Award. In 2019 keerde hij terug naar de Gaudeamus Muziekweek met het opdrachtwerk dat hij schreef naar aanleiding van het winnen van de Award. In diezelfde week kreeg hij de Matthijs Vermeulenprijs uitgereikt tijdens de Gaudeamus Saturday Night 2019 voor zijn werk Shambling Emerge – after after party, dat hij schreef in opdracht van Gaudeamus.

De jury van de Gaudeamus Award 2017 zei over Strootman: “Aart Strootman is volkomen oorspronkelijk, hij doet uitvindingen op het gebied van klank die bijzonder inspirerend zijn. Hij benadert compositie met een uitzonderlijke frisheid en weet het geluid van elk instrument in een ensemble opnieuw uit te vinden tot in het fijnste detail. Een performer, een improvisator, een uitvinder, een unieke componist.”

In 2019 ging Strootmans stuk W.A.L.L in première tijdens de Gaudeamus Muziekweek. Voor dit stuk bouwde hij handmatig een gigantische marimba. Zijn goede vriend, filmmaker en acteur Dries Alkemade volgde hem tijdens het productieproces als een ‘fly on the wall’ en maakte daar de documentaire Behind the W.A.L.L over:

Foto © Anna van Kooij