playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Seizoen

Barbarella #1

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Barbarella is een midzomernachtviering. Een dag te laat. Chaotisch en subliem. Heen en weer geslingerd van het café naar de zaal om het Utrechtse te vieren. Er is een One Man Acid Band. Klei krijgt een stem. Verf overigens ook. Er wordt geïmproviseerd, getaped, radio gemaakt, gedrumd, de een nog harder dan de ander. Alles bij elkaar een boel dat je kan verwachten, en nog veel meer niet. Een ding is zeker: het is leuker dan televisie.

Barbarella is een terugkerend initiatief van De Helling, Rosa Ensemble, BUI en Gaudeamus ter bevordering van avontuurlijke Utrechtse muziek.

Met:

Tactology Lab De missie van Sounds Like Touch is om expressie met elektronica op een podium tastbaarder, zichtbaarder en daardoor expressiever te maken.
BUI BUI staat voor improvisatie, vertrekkend vanuit muziek en op de randen van dans, beeldende kunst, spoken word of performance art; het liefst allemaal tegelijk.
Danibal Mondharpvirtuoos en klankkunstenaar. Zijn koffer is gevuld met mondharpen uit alle windstreken.
Roosmarijn Roosmarijn is een uitzonderlijke singer-songwriter die, gewapend met haar altviool, loop-station en intrigerende stem het gevoel van tijd en ruimte verandert.
Gerri Jaeger Anti-discriminatie, ontwapenende en vooroordeel-vrije muziek voor de open-minded. Gemaakt met drums, percussie en vaak een goede bak electronica.
Dion Nijland Dion Nijland speelt de contrabas sinds zijn 17e en is bandlid van verschillende jazz, improv en contemporary muziek gezelschappen zoals DEON, HOT, City Maps, Colen, INDRA en MOA.
Lixer Lixer is de eerste bijnaam en huidige rapnaam van Utrecht-based artiest Pharfetchd. Over zelfgemaakte producties, geïnspireerd door Genre-Benders, omhelst Lixer de sonische chaos van het dagelijks digitale leven.
Vincent Schoutsen ​​Vincent is een Utrechtse uitvinder en kunstenaar, hij heeft vorig jaar zijn one man acid band gemaakt voortgedreven door de noodzaak om mechanische acid live ten gehore te brengen.
Dyrghé Dyrghé is een Nederladnse artiest met een achtergrond in klassieke en contemporary percussie. Inmiddels schrijf en treed ze op met haar eigen materiaal als zanger en multi-instrumentalist.
Wouter van Veldhoven Wouter maakt instrumenten, muziekinstallaties en soundscapes. Met analoge tapes en synthesizers zet Wouter een pop-achtig ambient geluid neer.
Daniel Cross Daniel kennen we allicht het beste van zijn werk als artistiek leider van het Rosa Ensemble. Eerder dit jaar vertrok hij bij Rosa Ensemble, om zijn solo carrière op te pakken.

Partners

De Helling
Rosa Ensemble
BUI