playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Festival

Birds & Boogie – Ensemble Offspring

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Ensemble Offspring brengt enkele van Australiës meest innovatieve en virtuoze muzikanten bij elkaar. In dit concert spelen ze een programma dat natuurgeluiden, poëtische meditaties, funkritmes en onvoorspelbare resonanties combineert, in werken van Kate Moore, Nicholas Morrish, Holly Harrison en Ned McGowan.

Blackbird Song van Kate Moore is een expansieve melodie geschreven als antwoord op de vroege-ochtendzang van een merel. Fern van dezelfde componist is een ode aan de gelijknamige, eeuwenoude, betoverende plant. De wereldpremière van Ned McGowan’s nieuwe sextet verkent afrasteringen, muzikale tijd, snelheid en machines. Van Nicholas Morrish, genomineerd voor de Gaudeamus Award 2019, speelt het ensemble het delicate geluidstapijt Life of Lines II. Holly Harrisons Bend/Boogie/Break haalt zijn inspiratie uit postrockriffs, funkritmes en honkytonkpiano, naast het idee van vervormd vinyl en ‘dingen die mis gaan’: vervormd, gebroken, niet zoals het hoort.

Ensemble Offspring, geleid door slagwerker Claire Edwardes, maakt muziek met een vrije geest, in alle gedaantes, van kamermuziek tot vrije improvisatie en interdisciplinaire producties. Het ensemble probeert bestaande ideeën over muziek te bevragen en is een hartstochtelijk promotor van artistieke integriteit.

 

Ensemble Offspring wordt bijgestaan door de Australische regering via de Australische raad, haar kunstadviesorgaan en de NSW-regering via Arts NSW.

PROGRAMMA

Kate Moore – Blackbird Song
Kate Moore - Fern
Nicholas Morrish - Life Of Lines II (genomineerd voor de Gaudeamus Award)
Holly Harrison – Bend/Boogie/Break
Ned McGowan – Nieuw werk (wereldpremière)

Download het programmatoelichting

UITVOERENDEN

Ensemble Offspring
Claire Edwardes - slagwerk

Foto © Keith Saunders

Partners

Ensemble Offspring