playlist: Podcast Curious Ears Season 2 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Seizoen

Dag van de componist

Componisten worden zelden in de schijnwerpers gezet. Hoog tijd om de levende Nederlandse componist eens op het schild te hijsen, tijdens de Dag van de Componist. Bezoekers zijn de hele dag welkom tijdens live radio-uitzendingen, en ’s avonds klinkt van alle kanten een veelzijdig concertprogramma, gecoördineerd door Gaudeamus en TivoliVredenburg. Bovendien wordt aan het begin van de middag de grootste grafische partituur aller tijden uitgerold, van Utrecht CS naar TivoliVredenburg … en gespeeld uiteraard!

Talloze Utrechtse muziekorganisaties en -groepen leveren bijdragen aan het avondprogramma van de Dag van de Componist. Kersverse winnaars van het Nederlands Vioolconcours muziek van levende Nederlandse componisten en er klinkt nieuw werk van jonge componisten uit het muzieknetwerk Rizoom. Frisse Oren speelt stukken uit hun jeugdvoorstelling STREK (3+) met muziek van Oene van Geel. De ensembles Postland, Insomnio en T R O M P O spelen werk dat ze in nauwe samenwerking met verschillende componisten ontwikkelden. Makerscollectief BUI laat zien dat componeren ook iets is dat spontaan en ter plekke kan gebeuren, en Gemma Luz Bosch laat horen dat er klank in klei zit.

PROGRAMMA
Muziek van Gemma Luz Bosch, Ben van Bueren, Oene van Geel, Frieda Gustavs, Abel Kroon, Marthe Lasthuis, Laura Nygren, Martijn Padding, Joey Roukens, Jacob ter Veldhuis, Bart de Vrees.

UITVOERENDEN
Insomnio
Postland
T R O M P O
BUI
Gemma Luz Bosch & Kaer (GIST)
Raoni Muzho Saleh & Abel Kroon (Rizoom)
Frieda Gustavs met Zephyr Bruggen, Vera Morais, Fransesca Amado (Rizoom)
Emma Roijackers - viool (Nederlands Vioolconcours)
Joshua Tavenier - viool (Nederlands Vioolconcours)
Frisse Oren

Partners

Nieuw Genootschap Nederlandse Componisten
NPO Radio 4
TivoliVredenburg
Nederlands Vioolconcours
Frisse Oren
GIST
Postland
Insomnio
Rizoom