playlist: Podcast Curious Ears Season 3 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Seizoen

KuuB concert: Modelo62

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Tesla’s plasmalamp, extremen in licht en geluid, telefoonfrequenties en alledaagse dozen: onalledaagse inspiratiebronnen waar het eigenzinnige ensemble Modelo62 en de 4 componisten waarmee ze voor deze avond samenwerkten muziek uit weten te halen.

Een plasmabol – zo’n neonlamp waarin je de elektrische lading ziet overspringen – vormde het uitgangspunt voor Neon Study #1 ~ripple lights~ van Christina Viola Oorebeek. Maurizio Tedde is gefascineerd door toevallige interferenties van radio en telefoon frequenties, waardoor je soms flarden opvangt van andere gesprekken, muziek of ruis. Cecilia Arditto vervormt in haar stuk Boxes het geluid van instrumenten en versterkers met de akoestiek van kartonnen dozen, boxen van piepschuim en van metaal. Light Again is een stuk voor ensemble, lampen en microfoons van multizintuigelijk kunstenaar Sól Ey.

De Volkskrant noemde Ensemble Modelo62 een ‘fenomenaal ensemble’. De groep wordt geroemd om de gedetailleerde en energieke uitvoeringen van de nieuwste experimentele muziek. Sinds de oprichting in 2003 heeft EM62 honderden nieuwe werken in première gebracht. De afgelopen jaren heeft het ensemble naast puur muzikale concerten multidisciplinaire projecten gerealiseerd.

Intercity Sessions wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten, Gemeente Den Haag en Gaudeamus.

PROGRAMMA

Christina Viola Oorebeek - Neon Study #1 ~ripple lights~
Maurizio Tedde - Venus Station
Cecilia Arditto - Boxes
Sól Ey - Light Again

UITVOERENDEN

Ezequiel Menalled – dirigent
Gemma Tripiana Muñoz – fluiten
Jorge López García – klarinetten
Chloë Abbott – trompet
Santiago Lascurain – gitaar
Reinier van Houdt – piano
Klara van de Ketterij – slagwerk
Roberto Rutkauskas – viool
Jan Willem Troost – cello
Vasilis Stefanopoulos – contrabas