playlist: Podcast Curious Ears Season 3 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Tom Sanderman Gaudeamus (c) Juri Hiensch
Seizoen

KuuB Concert: Tom Sanderman – Whoever You Are Come Forth

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

De gelauwerde jonge saxofonist Tom Sanderman speelt stukken van zijn nieuwe cd Whoever You Are Come Forth vol post-minimalisme van de 21e eeuw: nieuwe stukken van Kate Moore, Anthony Fiumara, Aart Strootman en Remy Alexander.

Nadat hij zes jaar geleden geraakt werd door een uitvoering van Steve Reich heeft hij zich volledig op het minimalisme gestort. Zijn expertise hierin is het post-minimalisme van de 21e eeuw. Het liefst werkt hij dan ook samen met hedendaagse componisten: “Het geeft me de kans om de muziek uit te voeren waar ik het meest van hou en dit op een persoonlijke manier met publiek te delen.” Veel van de stukken van zijn nieuwe cd zijn dan ook opdrachtwerken. Waaronder het verstilde Sleeping Water van Alexander, dat Sanderman op het lijf is geschreven.

Sandermans won in 2016 de Jacques de Leeuw Award, waarmee de jury hem prees voor zijn sublimiteit, onderscheidende karakter en zijn lef om de grenzen van de hedendaagse muziek op te zoeken. Naast dat hij co-oprichter is van het experimentele ensemble VONK speelt hij als gastmuzikant mee met ensembles als Lunapark en Bang On A Can.

Tom Sanderman - saxofoons

Louis Andriessen - Toespraak
Kate Moore - Whoever You Are Come Forth
Anthony Fiumara - Redshift
Aart Strootman - Floating Points on a Fixed Monorail
Anthony Fiumara - Solo for Tenor Saxophone
Remy Alexander - Sleeping Water

Foto (c) Juri Hiensch