playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Synthese #2

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Vanwege de maatregelen rondom het Covid-19-virus kan Synthese in het Stadsklooster niet doorgaan. Alle kaartkopers hebben hierover een mail gekregen. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum voor een nieuwe editie van Synthese. 

Synthese is een zoektocht naar de samensmelting van drie op het eerste gezicht sterk verschillende genres; modern klassiek, elektronica en pop. Op onconventionele locaties in Utrecht word je tijdens Synthese meegenomen op een inspirerend avontuur. Gaudeamus is partner van Synthese.

Synthese #2 neemt voor één avond de Antoniuskerk over om de Franse componist Olivier Messiaen in een nieuw daglicht te zetten. De avond wordt geopend door de saxofoniste Laura Agnusdei, gevolgd door een uitvoering van Messiaens orgelstuk L’Ascension, uitgevoerd door de twintigjarige organist Francesca Ajossa. De avond wordt afgesloten door de Japanse vocaliste Hatis Noit.

Het zijn artiesten die ieder op hun eigen manier nieuwe klanken ten gehore brengen. Pioniers van deze eeuw die we samenbrengen met een pionier van de vorige eeuw die naast dat hij zijn stempel heeft gedrukt op modern klassieke muziek een blijvende inspiratiebron is voor diverse popartiesten vandaag de dag.

Partners

Synthese, Ekko