Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Esther Wu – The Other

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Esther Chi Ching Wu is een maker van cross-mediale werken, scenografie, interactieve media en geluidsinstallaties in de openbare ruimte. Tijdens Gaudeamus 2022 presenteert ze haar unieke ruimtelijke audio-installatie The Other voor 1 participant tegelijkertijd, waarin je als bezoeker kunt besluiten om de uitkomst van het stuk te beïnvloeden, zelf het onderwerp te worden of een deel van het stuk uit te voeren. Een participatieve ervaring met als doel om het individu auditief te betrekken in een reflectieve en huiselijke omgeving vol spiegels en huishoudelijke voorwerpen.

Twee tracks voor deze installatie zijn ontwikkeld door Esther en verschillende artiesten tijdens een residentie voor IRCAM’s Manifest:
Imitation – Between Sheng Player and Saxophonist – uitgevoerd door Li-Chin Li (Sheng Player) en Gerald Preinfalk (Saxofonist)
Imitation II – Among vocalist, sound artist and electric guitarist – uitgevoerd door Esther Wu (zanger), Samuel Long (elektronica/geluidskunstenaar) en Johan Blixt (elektrische gitarist)

Deze installatie is tot stand gekomen dankzij de steun van Fonds Podiumkunsten, ULYSSES Network en Creative Europe.

Partners

Ulysses