playlist: Podcast Curious Ears Season 3 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

No Patent Pending #43

No Patent Pending is een nomadische performancereeks van iii (Instrument Inventors Initiative) waarin radicale interdisciplinaire praktijken worden gepresenteerd die zich bezighouden met geluid, beeld, ruimte en het lichaam. Deze editie is een performatief geluidskunstprogramma dat het terrein van De Nijverheid verkent.

De hele middag kun je 555 bugs zien, een performatieve installatie waarin Maria Komarova een landschap creëert van gevonden voorwerpen en zelfgemaakte elektro-akoestische instrumenten. Van 14:00 tot 15:30 is er een reeks optredens van BMB con., Adomas Palekas + Greta Galiauskaitė en Amos Peled.

BMB con. is een multimedia performance groep die balanceert tussen muziek en ruis, geluid en beeld, digitaal en analoog. Adomas Palekas en Greta Galiauskaitė presenteren hun sonische performance Antennae waarin ze zich verdiepen in het rijk van antropogene elektromagnetische velden en communicatie via antennes tussen levende lichamen en door de mens gemaakte apparaten en infrastructuren onderzoeken. Multidisciplinair kunstenaar Amos Peled presenteert Ultra-Sonic-Face, een performance waarin een luidspreker door de artiest als masker op het gezicht wordt gedragen, waardoor een nieuw gevoel van ruimte ontstaat op basis van auditieve waarneming.