Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

terug naar nieuwsberichten

Muziekpionier Sebastian Hilli wint Gaudeamus Award 2018

De Finse componist Sebastian Hilli won zondag 9 september de Gaudeamus Award 2018 als afsluiting van de Gaudeamus Muziekweek 2018. Gaudeamus-directeur Henk Heuvelmans gaf de prestigieuze aanmoedigingsprijs voor jonge muziekpioniers aan Hilli. Hilli wordt daarmee opgenomen in de respectabele eregalerij van prijswinnaars met vooraanstaande componisten zoals Peter Schat, Michel van der Aa en Louis Andriessen

De jury – bestaande uit de componisten Mayke Nas, Nicole Lizée en Richard Ayres – zegt over de winnaar van de Gaudeamus Award 2018: “Sebastian Hilli heeft een uitgesproken persoonlijke esthetiek welke ten grondslag ligt aan al zijn muziek. Hij beschikt over de juiste technische kennis en verbeeldingskracht om dat te realiseren wat hij wil creëren. Zijn muziek combineert gewaagde structuren met een grote verscheidenheid aan subtiele akoestische details.”

Het winnen van de Gaudeamus Award betekent voor componisten een internationale erkenning van hun werk en is voor velen een springplank in hun carrière. De Gaudeamus Award is een aanmoedigingsprijs voor jonge componisten van 30 jaar en jonger. Het te winnen geldbedrag in de vorm van een compositie-opdracht voor de volgende Gaudeamus Muziekweek bedraagt € 5.000. Gaudeamus Muziekweek blijft nauw betrokken bij de loopbaan van alle prijswinnende en genomineerde componisten. De organisatie draagt zorg voor nieuwe compositie-opdrachten, reprises van op het festival gespeeld werk en internationale uitwisseling met festivals en aanverwante organisaties wereldwijd.

Photo © Herre Vermeer