Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

terug naar perspagina

Gaudeamus start avontuurlijke multidisciplinaire concertreeks in De Nijverheid

donderdag 31 mrt 2022 — Zaterdag 21 mei vindt de eerste editie plaats van Gaudeamus Terrapolis: een gloednieuwe concertserie in samenwerking met TivoliVredenburg in culturele vrijhaven De Nijverheid, in het voormalige industriële Werkspoorkwartier van Utrecht. Een serie met jonge makers uit Utrecht en ver daarbuiten, die zich niet alleen niks aantrekken van genres, maar zelfs het hele idee van wat muziek en een muzikaal optreden kan zijn bevragen en opnieuw definiëren. 

Op 21 mei zijn op de eerste editie van Gaudeamus Terrapolis drie performances te zien en twee workshops te volgen. Geluidskunstenaars Annabel Schouten, Gemma Luz Bosch en Mees Siderius gaan in dialoog met het buitengebied van De Nijverheid en brengen klank en ruimte samen in hun speelse openluchtvoorstelling Klink? Soheil Shayesteh combineert zijn viool- en kamancheh-spel met live elektronica en visuals. Hij slaat een brug tussen hedendaagse klassieke muziek, Perzische traditionele muziek en experimentele en interactieve elektronica.

Luke Deane, de veelzijdige en ongrijpbare componist die veel samenwerkt met theater- en filmmakers, treedt op met zijn alter ego en band Lisa and the F.I.X. Een androgyne, theatrale performer die pure emotie vertaalt naar iets tussen folk, synthpop en progrock in. Luke Deane is ook een van de curatoren van Screen Dive, een online platform voor interactieve geluidskunst van Gaudeamus. Voorafgaand aan het performance-programma van Gaudeamus Terrapolis zijn er twee workshops te volgen van Screen Dive, voor iedereen die ervaring op wil doen met het bouwen van muzikale games en interactieve werken. De workshops resulteren in een guerilla-performance halverwege de avond.

 

Media & Downloads