playlist: Gaudeamus 2019 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Gaudeamus Award 2019 Nominee

Kelley Sheehan

Kelley Sheehan is een in Chicago gevestigde componist en computermuzikant die zich beweegt tussen akoestische, elektronische, elektroakoestische en performancekunst. In elk medium richt haar werk zich in grote lijnen op ruis en interactie. Cacophony Magazine beschreef haar werk als “frenetic, almost acrobatic”. Kelley heeft op vele concertzalen en kunstruimtes gespeeld of haar werk uitgevoerd gezien, zoals de Experimental Sound Studios (Chicago), The Art Institute of Chicago, Constellation (Chicago), Banff Centre for the Arts (Alberta) en The Tank (New York).

Recente festivals en residenties: MISE-EN Place Bushwick Residency, International Toy Piano Festival Artist-in-Residency, Composition Fellow atNief- Norf Summer Festival, Composer-in-Residence bij EQ: Evolution of the String Quartet at Banff.

Ze is co-artistiek directeur en performer van Noisebias, een hedendaags ensemble, en mede-oprichter van The Plucky Plunkers, een improviserend muziekduo dat zich richt op opdrachten en het uitvoeren van werken voor speelgoedpiano en multimediacollaboraties. Als pleitbezorger van nieuwe muziek is zij co-artistiek directeur en redacteur bij Cacophony Magazine, een in Chicago gevestigd tijdschrift dat zich toelegt op de promotie van hedendaagse muziekproductie en performances.