playlist: Gaudeamus 2019 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Genomineerde Gaudeamus Awards 2019

Nicholas Morrish

Nicholas Morrish is een componist, geboren in 1989. Zijn recente werk richt zich op geluid als een uitdrukking van tijd, de materiële cultuur van sonische media en de integratie van concrete geluiden en gevonden materialen binnen resonante structuren.

Hij schreef werk voor het London Symphony Orchestra, The Royal Scottish National Orchestra, Ensemble Intercontemporain en United Instruments of Lucilin. Hij behaalde een Mendelssohn Scholarship (2018), die meestal om de twee jaar wordt uitgereikt aan één componist. Hij kreeg prijzen van onder meer LSO Soundhub, de RSNO Composer’s Hub, The Royal Philharmonic Society Composition Prize, Sound and Music’s New Voices, New Dots en Inspired by Digital. Zijn werk werd gespeeld op Manifeste (Fr), Rainy Days Festival (Lux), Rondo (It.), Impuls (Aust.) Huddersfield Festival (U.K.).

Nick is momenteel een fellow aan de Harvard University, waar hij werkt met Chaya Czernowin. Hij is ook een promovendus aan het Royal College of Music, waar hij samenwerkt met Jonathan Cole. Daarvoor studeerde hij in Oxford en Trinity Laban, waar hij meerdere prijzen won.