playlist: Podcast Curious Ears Season 3 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Seizoen

Club Fluxus: Amstel Quartet & Keuris Quartet – Maxim Shalygin

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Kaarten via de website van TivoliVredenburg

Twee van Nederlands spannendste saxofoonkwartetten bundelen hun krachten voor de uitvoering van Todos los fuegos el fuego van de Nederlands-Oekraïense componist Maxim Shalygin. Shalygin liet zich voor dit werk inspireren door de korte verhalen uit het gelijknamige boek van de Argentijnse schrijver Julio Cortázar. De achtdelige compositie wordt uitgevoerd door acht saxofonisten omdat deze instrumentenfamilie, volgens de componist, de verhalen het best weet over te brengen: met subtiele en mysterieuze geluiden en furieuze uitbarstingen.

“Verpletterend. Adembenemend. Het is niet moeilijk het meest indrukwekkende concert in November Music aan te wijzen. Dat was het vurige Todos los Fuegos el Fuego van Maxim Shalygin…” – Brabants Dagblad

Fluxus, letterlijk: ‘vloeibaar’ of ‘voortdurend veranderd’, is een serie in Club Nine. In deze reeks concerten staan componisten, jonge ensembles en musici centraal die representatief zijn voor de laatste ontwikkelingen in de nieuwe muziek. De componisten zijn er, indien mogelijk, zelf bij en vertellen over hun eigen werk. De opzet is informeel en kleinschalig, het publiek zit als het ware bovenop de uitvoerders.

Amstel Quartet:
Remco Jak - sopraansax
Olivier Sliepen - altsax
Bas Apswoude - tenorsax
Harry Cherrin - baritonsax

Keuris Quartet:
Evgeny Novikov - sopraansax
Andreas Mader - altsax
Michal Grycko - tenorsax
Juan Manuel Dominguez - baritonsax

Maxim Shalygin - Todos los fuegos el fuego

Partners

TivoliVredenburg