Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

/ Buiten

IN-SITU/CITY: Gemma Luz Bosch

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

In-Situ/City is een doorlopend project waarin de stad centraal staat, als voortdurend veranderende verzameling van historische, culturele, politieke en sociale betekenisgevers. Tijdens Gaudeamus 2022 kregen vier jonge makers(groepen) de opdracht om nieuw werk te maken dat op dit thema reflecteert, met een speciale focus op de relatie tussen mens en niet-mens.

De in Spanje geboren Utrechtse geluidskunstenaar Gemma Luz Bosch is gefascineerd door het ontstaansproces van klank. Vanuit een onderzoek naar manieren om nieuwe klanken toe te voegen aan het bestaande palet, ontwikkelde ze een reeks keramische instrumenten, die een prachtig organisch geluid opwekken wanneer ze in contact komen met water. Voor het In-Situ/City-project van Gaudeamus is Gemma op zoek gegaan naar bewegende water in de stad. Zo raakte ze geïnspireerd door de Weerdsluis en bedacht ze de ‘Sluis-fluit’ die ze vanavond ten doop houdt met een performance. SLUIS is een intiem en persoonlijk concert waarin je verrast zal worden door de klank van klei en water.

Dit concert is tot stand gekomen dankzij de steun van ULYSSES Network en Creative Europe en met een financiële bijdrage van de Provincie Utrecht.

Foto: Clay Breath

Lees een essay door Joep Christenhusz over Gemma Luz Bosch en haar werk

Partners

Ulysses
EKWC