Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Festival / Multi-disciplinaire performance

IN-SITU/CITY: Stonework

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

In-Situ/City is een doorlopend project waarin de stad centraal staat, als voortdurend veranderende verzameling van historische, culturele, politieke en sociale betekenisgevers. Tijdens Gaudeamus 2022 kregen vier jonge makers(groepen) de opdracht om nieuw werk te maken dat op dit thema reflecteert, met een speciale focus op de relatie tussen mens en niet-mens.

Stonework is een fysiek, muzikaal duet tussen performer Mees Borgman en een steen uit het berggebied Hallingskarvet in Noorwegen. Een zoektocht naar een radicale gelijkwaardigheid tussen mens en steen. Hoe communiceer je met een steen? Wat
kunnen wij voor de steen betekenen? En, welke herinneringen of fantasieën heef een steen? Zwaartekracht, aanraking en vibraties zijn vertrekpunten in dit speelse, poëtische werk, met muziek van componist Seán ó Dálaigh.

Stonework is tot stand gekomen dankzij de steun van ULYSSES Network en Creative Europe, met een financiële bijdrage van de Provincie Utrecht, geproduceerd door Stichting Skorpetind in coproductie met het Gaudeamus Festival, en in samenwerking met Casco Art Institute, en mede mogelijk gemaakt door het Norwegian Arts Council, Stichting Melanie, Stichting Dioraphte en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Lees een essay door Joep Christenhusz over Stonework

De steen - regie, choreografie, spel, compositie, ruimte
Mees Borgman - concept, choreografie, spel
Espen Hjort - concept, regie
Seán ó Dálaigh - compositie
Grischa Runge - ruimte
Jorick Bronius - techniek
Bára Sigfúsdóttir - outside eye
Dr. Oliver Plümper (Universiteit Utrecht) - Wetenschappelijk advies

Makers

Partners

Ulysses
Stichting Skorpetind
Casco Art Institute