Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Festival / Concert

Centraal Laat: Gaudeamus Festival x Freaky Dancing

Centraal Laat is hét avondconcept van het Centraal Museum. Donderdagavonden waarop het museum geopend is voor een inspirerend avondprogramma met kunst, performances, muziek, lezingen en andere culturele happenings in en rond het gebouw. Tijdens de september-editie zijn Gaudeamus Festival en Freaky Dancing de co-curatoren.

Het programma is nog volop in ontwikkeling, maar verwacht in ieder geval:

Lucy McKnight & Laura Nygren + Juho Myllylä
In dit concert worden twee werken van genomineerden voor de Gaudeamus Award 2024 gepresenteerd. Lucy McKnight voert zelf samen met Laura Nygren haar eigen stuk warp & weft uit: twee zangeressen die in innige omhelzing zingen, waarbij het publiek hun vibraties kan meevoelen door middel van een 38 meter lange installatie van lapjes en elektronica. En basfluittist Juho Myllyla speelt Ice Breath van nominee Cem Güven, een stuk dat het introverte karakter van de basfluit verkent.

Frieda Gustavs – diepvriesfruit (boekpresentatie)
De veelzijdige componist, performer en (muziek)theatermaker Frieda Gustavs presenteert haar nieuwste project diepvriesfruit, een prentenboekje met op iedere pagina een QR-code die naar een muziekstuk leidt – oftewel: een multidisciplinair concert in broekzak-formaat! Gustavs leest in een knus hoekje van het museum voor, op onverwachte momenten begeleid door musici die zich verstopt hebben tussen het publiek.

Makers

Partners

Freaky Dancing