Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Festival

BUI – ‘What are You building in There?!’ (‘endurance’ versie)

Muzikaal makerscollectief BUI (Bevordering Utrechtse Improvisatie) bouwt een rituele speeltuin. Constant in beweging op het ritme van de stad. Er klinken blaasinstrumenten verlengd met pvc-buizen, lange trommelroffels, er worden stellages op- en afgebouwd, melodieën gezongen of naar geluiden van de ruimte geluisterd. Alles geïnspireerd door het hier en het NU, een viering van het moment. Een muzikaal ritueel waarvan de ruimte en het publiek een essentieel onderdeel wordt.

In de hal van de bieb speelt BUI tussen 12:00-17:00 doorlopend. In hun rituele speeltuin verhoudt de groep zich tot het komen en gaan van mensen, de aanwezige klanken en het verstrijken van de tijd. Met deze ‘levende expositie’ deelt BUI haar kennis die ze de afgelopen twee jaar heeft opgedaan als muzikaal performatief makersensemble. De toeschouwers worden aan de hand van kaarten met vragen uitgenodigd om deel te nemen aan het bouwen van een 5 uur lang klinkend geluidssculptuur.

BUI volgt in 2023 en 2024 een Nieuwe Makers-traject bij Gaudeamus dat financieel wordt ondersteund door Fonds Podiumkunsten.

Ontmoet BUI:

UITVOERENDEN
Lucas Kloosterboer, Mees Siderius en Elsa van der Linden

Foto © Anna Perger

Partners

Bibliotheek Utrecht Uitfeest