playlist: Podcast Curious Ears Season 2 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
terug naar programma
Festival

Gaudeamus Saturday Night 2019

#MINIFESTIVAL #ECLECTISCH #NIEUWEEXPERIMENTELEMUZIEK

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Terwijl de zomer zijn afdaling inzet, speelt minifestival Gaudeamus Saturday Night in op het sentiment van de veranderende seizoenen met een muzikale lappendeken waarin traditie en vernieuwing samengeweven worden. Een bomvol programma in en rond de verschillende zalen van TivoliVredenburg dat een ode brengt aan nieuwe experimentele muziek in al zijn gedaantes. Van wringende, uitdagende minimal tot verse crossoverelektronica.

Tijdens de Gaudeamus Saturday Night worden componisten popzangers – zoals in het gloednieuwe project Bec Plexus – en ontpoppen hedendaagse chanteuses zoals Luwten zich tot 10-koppige ensembles. Klassieke stukken als Louis Andriessens Hoketus uit 1977, deze avond gespeeld door Ensemble Klang, staan zij-aan-zij met moderne avant-garde percussionisten als Eli Keszler.

Freejazzimprovisators veranderen in rituele postrockers in de PolyBand en aanstormende popenigmas als Maria Somerville bewandelen de dunne lijn tussen indie en experiment. De terugkeer van onze samenwerking met interneradiostation Stranded FM de knooppunten toont van hedendaagse ambient en elektronica.

Download het tijdsschema hier
FACEBOOK-EVENT