playlist: Gaudeamus 2019 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
terug naar programma

Modulation Meets Gaudeamus @ Centraal Museum

#ANALOOG #SYNTHS #GELUIDSEXPERIMENTEN

De eerste analoge synthesizer werd al in de jaren ’60 uitgevonden, maar nog steeds zijn analoge synthesizers een bron van verwondering en ontdekking voor hedendaagse componisten en muzikanten. Tot voor kort organiseerde collectief Modulation dan ook een maandelijkse avond met optredens op analoge synths in Kytopia. Speciaal voor Gaudeamus komen ze nu met hun programma naar het Centraal Museum.

Het Modulation meets Gaudeamus programma vangt aan in de Nicolaïkerk (de kerk direct naast Centraal Museum) met Bellows van de Canadese geluidskunstenaar Stefan Maier (genomineerd voor de Gaudeamus Award 2019) en de Deens kunstenaar Ragnhild May, uitgevoerd door Catchpenny Ensemble. Met luidsprekers en grote subwoofers verspreid over de kerk laten ze zelfs de meest verborgen hoeken en gaten van de kerk hun compositie akoestisch vervormen en kneden. Een microtonaal en spatiaal experiment waar je oren van open gaan staan.

In het Centraal Museum café vervolgt de Modulation-avond met de Keulse artiest HHNOI en collega-muzikant én beeldend kunstenaar Rachel Palmer. Samen creëren ze een unieke ervaring die ongehoord soundscapes combineert met suggestieve, live bewegende en audio-reactieve beelden. De Duitse modulaire downtempo artiest Panic Girl is ook onderdeel van het modulatieprogramma. Zij produceert een ​​diepe mix van elektronica en experimentele geluiden.

LET OP: Je kunt ook naar dit concert met een kaartje voor Centraal Laat: Gaudeamus x Duran Lantik.

UITVOERENDEN

Stefan Maier w/ Ragnhild May & Catchpenny Ensemble - Bellows
HHNOI w/ Rachel Palmer
Panic Girl

Foto © BY-PAULUZ