playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Festival

Centraal Laat: Gaudeamus x Duran Lantink

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Het Centraal Museum en Gaudeamus slaan de handen ineen voor Centraal Laat, hét nieuwe avondconcept van het museum. Met onder meer een exclusieve preview van Alles is rond, een installatie van Madelon Hooykaas met muziek van Louis Andriessen en geluidskunstenaar Malu Peeters, een performance van violiste Diamanda Dramm, die ontstond tijdens de Amsterdam Fashion Week. Én crossovers met de tentoonstelling van de Nederlandse modeontwerper Duran Lantink.

Elke eerste donderdag van de maand kun je in Centraal Museum tot in de late uren genieten van performances, muziek, lezingen en andere culturele happenings in en rond het gebouw. Voor de september-editie van Centraal Laat is de samenwerking aangegaan met Gaudeamus.

Het programma spreidt zich zelfs uit naar de Nicolaïkerk naast het museum. Daar creëren Gaudeamus Award 2019-genomineerde Stefan Maier, de Deense kunstenares Ragnhild May en Catchpenny Ensemble een overweldigend bad van geluid, gebruikmakend van de meest verborgen hoeken en gaten van de kerk. De avond mondt uit in avontuurlijke synthexploraties in een speciale editie van ‘Modulation meets Gaudeamus’ in het Museumcafé, gehost door Sonar Traffic.

Download het tijdsschema hier
FACEBOOK-EVENT

Concerten

Timetable

Partners

Centraal Museum, Wonderfeel, KC Den Haag, Korean Composers Association, Fonds Podiumkunsten