playlist: Gaudeamus Recordings playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
terug naar programma

Lunchpauze-concert – Harp Sirens & Duo Ebano

Duo Ebano

Al jaren is het een begrip in Utrecht: de gratis lunchpauzeconcerten waarin jong talent uit de klassieke wereld speelt in TivoliVredenburg. Na een corona-pauze van enkele maanden is het lunchpauzeconcert terug, fysiek én online, met een speciale Gaudeamus-editie: nieuwe muziek door harpsextet Harp Sirens en Duo Ebano. In het door Michela Amici opgerichte Harp Sirens komen zes harpisten samen om nieuw werk te spelen dat vrolijk buiten de traditionele klankkaders van de harp kleurt. Ook het avontuurlijke Duo Ebano is geen alledaagse klarinet-en-piano-duo: ze spelen veel gloednieuw werk, werken nauw samen met jonge componisten en zoeken met elektronica de grenzen op van hun instrumenten. 

De concerten van deze twee jonge ensembles worden aangevuld met een selectie van bijzonder (video)werk van recent afgestudeerde componisten. Amici speelt tevens het stuk Thin Air, dat Componiste des Vaderlands Calliope Tsoupaki op initiatief van Festivals for Compassion schreef in solidariteit met iedereen die op welke manier dan ook geraakt is door corona.

Dit concert is voor een beperkt publiek live te bezoeken in TivoliVredenburg. Klik rechts om uw tickets te bestellen. Ook zal het concert als livestream te zien zijn. Daarbij kun je een donatie doen volgens het pay-as-you-like principe. Voor meer informatie check de tickets & info pagina.