playlist: Gaudeamus 2019 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
terug naar programma

Lunchpauzeconcert – IEMA (International Ensemble Modern Academy)

#JONGEMUSICI #AANSTORMENDTALENT #ENSEMBLEMODERN

In dit gratis lunchpauzeconcert speelt het IEMA Ensemble – de ‘jeugdopleiding’ van het beroemde Duitse Ensemble Modern – vier wereldpremières van jonge componisten: de Iraanse Elnaz Seyedi, Michael Taplin uit Engeland, de Italiaan Leonardo Marino en Bianca Bongers uit Nederland. Gloednieuwe, spannende klankverkenningen door de componisten van morgen, ontwikkeld in nauwe samenwerking met aanstormende, talentvolle jonge musici.

IEMA is sinds 2003 de opleidingsafdeling van het Ensemble Modern. Jonge componisten, musici en geluidskunstenaars worden hierin begeleid en opgeleid. IEMA omvat een eigen ensemble met wisselende bezetting, verschillende educatietrajecten en projecten waarin de jonge talenten nauw samenwerken met toonaangevende componisten en dirigenten.

Dit lunchpauzeconcert is ontstaan vanuit een unieke samenwerking van het Ulysses Network, een samenwerkingsverband tussen 13 verschillende muziekinstellingen verspreid over Europa. Gezamenlijk wordt het programma samengesteld met aanstormend compositietalent. Bianca Bongers is de Nederlandse inzending vanuit Gaudeamus.

PROGRAMMA

Elnaz Seyedi - nieuw werk
Michael Taplin - nieuw werk
Leonardo Marino - nieuw werk
Bianca Bongers - nieuw werk

UITVOERENDEN

IEMA

Foto © Barbara Fahle