playlist: Podcast Curious Ears Season 3 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Seizoen

Synthese

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Synthese is een muzikale beleving waar je de verschillende dwarsverbanden tussen modern klassiek, elektronische en popmuziek ervaart op onconventionele locaties in Utrecht.

Elektronica in de breedte, dát is waar de nieuwste editie van Synthese om draait. Op de industriële buitenlocatie Beton-T gaan we terug naar de basis van elektronische muziek met het intuïtieve werk Aus den Sieben Tagen van Stockhausen. De elektronica van Mathilde Nobel en out-of-the-box set van ZULI nemen ons steeds dieper mee het genre in. Tot slot staan Guenter Råler en Garnett klaar om de nacht in te luiden.

Aus den Sieben Tagen
Aus den Sieben Tagen is een uniek werk uit het oeuvre van de componist Karlheinz Stockhausen. Bij ons wordt het uitgevoerd door Robin Rimbaud, beter bekend als Scanner (live elektronica), Gareth Davis (basklarinet), Dario Calderone (contrabas), Anne Gillot (fluit) en Wybe de Haan (licht). Anders dan bij het strikt gestructureerde werk van de componist, krijgen de musici nu de ruimte om meer intuïtief te spelen. Ze creëren zo een immersieve omgeving en nodigen het publiek hierbij uit om vrij rond te lopen door de omgeving.

Mathilde Nobel
Mathilde Nobel maakt elektronica met gemanipuleerde vocalen. In 2020 bracht ze in eigen beheer haar mini-album May+Be uit, waarna ze in 2022 tekende bij het Rotterdamse label Nous’Klaer voor haar debuut. Na eerdere shows op Draaimolen en Rewire staat ze deze zomer onder andere op Dekmantel.

ZULI
Ahmed El Ghazoly, beter bekend als ZULI, is een multi-instrumentalist, producer en DJ. Zijn wortels liggen in de dance- en hiphopscene van Caïro. Internationaal brak hij door met releases op UIQ, het label van Lee Gamble. ZULI’s muziek wordt al gedraaid door Aphex Twin, Autechre en Ben UFO. Nieuwe muziek is onderweg!

Guenter Råler
Guenter Råler is het alias van Irene Cassarini: producer, DJ, sound designer en beeldend kunstenaar uit Italië. Als resident bij Stranded FM presenteert die de show Sound Extremism, gericht op experimentele muziek, ambient en deconstructed club. Daarnaast is Guenter Råler de oprichter en artistiek leider van Queer In Wonderland en een van de initiatiefnemers van de nieuwe queer clubnacht FLUID.

Garnett
DJ en producer Garnett komt oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk. Zijn muziek staat bekend om zonnige texturen en typische UK-sounds. Subtiele hints naar zijn Jamaicaanse roots en invloeden van dub, UKG en 2-step maken zijn sets compleet. Garnett is resident bij Stranded FM en was eerder te horen bij onder andere Operator.

Partners

Synthese
EKKO