Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Rafaele Andrade
Festival

Workshop: Designing a reprogrammable instrument – Rafaele Andrade

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

LET OP: Dit is een tweedaagse workshop. De tweede helft van de workshop vindt plaats op zondag 13 september van 14:00 tot 17:00 in dezelfde locatie (De Havenloods). Je koopt 1 ticket dat geldt voor beide dagen.

De Braziliaans-Nederlandse muziekpionier Rafaele Andrade combineert innovatie, technologie, duurzaamheid en sociale inclusie in haar werk. Zo ontwierp ze de Knurl, een 16-snarig cello-achtig hybride instrument dat werkt op zonne-energie en dat live door zowel performers als het publiek bediend en gemanipuleerd kan worden. In deze tweedaagse workshop leer je alles over ontwerp en benadering van digitale instrumenten en systemen die live herprogrammeerbaar zijn.

Creative Coding Utrecht (CCU) is hét platform voor digitale creativiteit. CCU stimuleert makers, verbindt organisaties en sectoren, inspireert publiek en deelt kennis met leerlingen, hobbyisten en ict-professionals. CCU biedt mogelijkheden voor een eerste verkenning van creative coding en opkomende technologieën, maar biedt ook verdieping voor de artistieke praktijk van professionals. We brengen onze scene samen met Gaudeamus door twee workshops te organiseren, waarin je leert muziek te maken door middel van code.

Partners

Creative Coding Utrecht