Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

terug naar nieuwsberichten

Gaudeamus Muziekweek 2020 krijgt nieuwe vorm

De Gaudeamus Muziekweek gaat dit jaar door in een andere gedaante. Van 9 t/m 13 september presenteren we vernieuwende muziek en voorstellingen die creatief omgaan met de huidige tijd van afstand houden en thuis blijven. Geen festival vol reguliere concerten zoals je van ons gewend bent, wel avontuurlijke en fantasievolle antwoorden op de vraag hoe live muziek in deze tijden van beperkingen beleefd kan worden. Zoals we al 75 jaar op zoek zijn naar de muziek die morgen zal landen.

In 1945 werd de Stichting Gaudeamus opgericht en sindsdien vindt er ieder jaar een Muziekweek plaats waarin nieuwe muziekpioniers worden gepresenteerd. Dit jaar vieren we ons 75-jarige jubileum, voor het eerst dus zonder uitgebreid fysiek concertprogramma. In plaats daarvan geven we jonge makers opdrachten om gloednieuw werk te maken speciaal voor deze tijd: multidisciplinaire voorstellingen voor de huiskamer, podcasts, wandelconcerten in de openlucht en mooie plekken in de stad, lezingen en netwerkmomenten. Achter de schermen werken we hard aan een buitengewoon programma, waarin we af en toe terugkijken (het blijft immers ons jubileumjaar), maar vooral vooruit.

Nieuwsgierig naar onze plannen? Abonneer je op onze mailinglijst en we houden je regelmatig op de hoogte van onze plannen en het laatste nieuws.