playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
terug naar perspagina

Zangeres/actrice Meral Polat start tour met haar nieuwe trio op 20 november in Podium Hoge Woerd

donderdag 3 nov 2022 — Op zondagmiddag 20 november speelt het Meral Polat Trio in Podium Hoge Woerd in Utrecht Leidsche Rijn. Polat is bij veel mensen bekend als actrice in o.a. de Luizenmoeder, maar duikt met haar trio diep in haar Turks-Koerdische roots. Het concert op 20 november is het eerste van de nieuwe tour waarin het trio haar debuutalbum Ez Kî Me presenteert. Het is daarnaast het tweede concert in de serie Gaudeamus New Traditions, een samenwerking tussen Podium Hoge Woerd en Gaudeamus. Ook het Sabr Ensemble van de Iraanse componist Farid Sheek met o.a. cellist Maya Fridman speelt deze zondagmiddag.

Onder sublieme begeleiding van gitaar, toetsen en drums voert het Meral Polat Trio je mee op een meanderende reis langs hedendaagse Anatolische folk, Koerdische klanken en de wortels van de blues. Aards, hoopvol en zielsnijdend. Met eigen teksten en gedichten uit de poëtische nalatenschap van Merals vader Ali Ihsan Polat onderneemt het trio een louterende zoektocht en vertolken ze de liefde, vitaliteit en melancholie van het hart. Ez kî me (Wie ben ik) vertelt universele verhalen die vandaag een nieuwe betekenis krijgen.

Gaudeamus & Podium Hoge Woerd
Vernieuwing en vooruitgang komen van onderop. Daarom presenteert, stimuleert en ondersteunt Gaudeamus al sinds 1945 de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers. Met een jaarlijks festival, compositie-opdrachten, het uitreiken van de Gaudeamus Award aan veelbelovende jonge componisten, residenties en verschillende concertseries. Met Podium Hoge Woerd wordt nu voor de tweede keer Gaudeamus New Traditions georganiseerd: een serie concerten met artiesten die veelal non-westerse traditionele muziek gebruiken als een springplank naar avontuur en vernieuwing. Iedere keer staan er twee verschillende artiesten of groepen samen op het programma.

Media & Downloads