playlist: Podcast Curious Ears Season 3 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Jerzy Bielski

Vanaf 2017 is de van oorsprong Poolse Bielski twee jaar lang artist in residence bij Gaudeamus. Als jonge maker krijgt hij een ontwikkelplek voor zijn expressieve muziektheatrale werken. Jerzys residentie wordt mede mogelijk gemaakt door de regeling Nieuwe Makers van het Fonds Podiumkunsten.

In september 2019 presenteert Jerzy Tijdens de Gaudeamus Muziekweek Zamenhof Project: Breaking the codes, een nieuw grootschalig, interdisciplinair project dat verrast, uitdaag en verwart, geïnspireerd door Esperanto-uitvinder Ludwick Zamenhof. Daarbovenop zal er een all-inclusive busreis zijn naar Kelmis waar de performance ook wordt opgevoerd, en krijgt het publiek onder een kans om te duiken in Jerzys creatieve proces.

Jerzy Bielski is een van de getalenteerde jonge muziekpioniers die Gaudeamus monitort. In 2015 speelde hij tijdens de Muziekweek zijn voorstelling (not only) Futurists, waarmee hij later de Amsterdam Fringe Award won. Na een tour door Zuid-Afrika met (no only) Futurists heeft hij muziek geschreven en zelfgebouwde instrumenten ontworpen voor vijf verschillende theatervoorstellingen in Polen (2016-2018) en diverse workshops in Europa gevolgd. Hij leidt twee grote ensembles, Circuit en Futurists, waarvoor hij alle muziek en teksten schrijft en maakt steeds meer interdisciplinaire stukken waarin muziek, dans, theater, video en geluidskunst samenvloeien.