playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Seizoen

KuuB Concert: Maya Fridman

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Dit concert is uitverkocht. Vanaf 19:30 kun je aan de deur bij KuuB inschrijven voor de wachtlijst.

Celliste Maya Fridman is, vanwege haar veelzijdigheid en prachtige uitvoeringen, musician-in-residence bij Gaudeamus. Dit jaar werkt ze samen met componist Maxim Shalygin, wat resulteert in een nieuw stuk voor cello solo: Canti d’inizio e fine. Een momumentale cyclus van 7 songs voor cello (en stem) met het thema Geboorte, leven en dood, dat als een rode lijn door de cyclus loopt.

Shalygin zei ooit: “Een muzikant op het podium is vergelijkbaar met een persoon in diepe meditatie, die in staat is om de luisteraars mee te nemen op zijn heilige reis.” Terwijl Fridman zijn Canti d’inizio e fine bestudeert, richt zij haar aandacht op het ervaren van tijd en geluiden terwijl die langzaam sublieme transformaties ondergaan.

Dit concertseizoen strijkt Gaudeamus met intieme concertprogramma’s neer in KuuB, een galerie annex multifunctionele ruimte voor kunst en cultuur in het museumkwartier van Utrecht. KuuB is een prachtige locatie voor exposities van hedendaagse kunst, maar leent zich ook bijzonder goed voor onalledaagse kamermuziekconcerten volledig gewijd aan de nieuwste muziek.

Gratis drankje na afloop inbegrepen.