playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Asko Schonberg
Festival

Asko | Schönberg – 75 jaar Gaudeamus

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

De jubileumeditie van de Gaudeamus Muziekweek opent feestelijk met een concert waarin we voor één keertje terugkijken – maar toch ook weer vooruit! Asko|Schönberg, het toonaangevende Nederlandse nieuwemuziekensemble dat al sinds de oprichting nauw verbonden is met Gaudeamus, neemt een dwarse duik in de afgelopen 75 jaar en speelt werk van componisten die een nauwe band met Gaudeamus hadden én hebben. Mét een performance door special guest Hans van Koolwijk!

Verspreid over verschillende hoeken van de Grote Zaal – helemaal volgens de RIVM-eisen dus – spelen de topmusici van Asko|Schönberg als een live jukebox een eigenzinnige medley van fragmenten van oude en nieuwe werken van componisten als Yannis Kyriakides, Michel van der Aa, Richard Ayres, Louis Andriessen en anderen. De hele stukken zijn direct na afloop te beluisteren op onze website. En van Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki klinkt een gloednieuw werk ter ere van het bijzondere jubileum. Daaromheen geeft directeur Henk Heuvelmans zijn kijk op de bijna 40 jaar Gaudeamus die hij meemaakte. 

Dit concert is voor een beperkt publiek live te bezoeken in TivoliVredenburg. Klik rechts om uw tickets te bestellen. Ook zal het concert als livestream te zien zijn. Daarbij kun je een donatie doen volgens het pay-as-you-like principe. Voor meer informatie check de tickets & info pagina.

Partners

TivoliVredenburg