playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Festival

Kluster5

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Het jonge en frisse Kluster5 was in 2017 ensemble in residence bij Gaudeamus. De bezetting van viool, saxen, gitaar, piano en slagwerk maakt ze een unieke exponent van de Haagsche School. Het kwintet werkt nauw samen met jonge componisten om tot nieuwe creaties te komen en houdt er ook van bestaand werk in een eigenzinnig nieuw arrangement te gieten. 

Al deze elementen komen samen in het programma van vanavond. Van een eigen arrangement van Louis Andriessen’s – een van de eerste Nederlandse winnaars van de Gaudeamus Award in 1959 – naar Aart Strootman, de jongste Nederlandse winnaar uit 2017 met zijn werk Shambling Emerge. Daarnaast een kwartet jonge Haagse componisten: Celia Swart en Alex Kordzaia, van wie twee delen klinken uit het nieuwe programma van Kluster5 Perceived Reality, een ruig werk van Sebastiano Evangelista en een superrecent werk van Amarante Nat.

Voorafgaand aan het concert van Kluster 5, dat zowel fysiek in TivoliVredenburg als online plaatsvindt, hosten Bec Plexus en No Compliments – ook wel bekend als musici/ componisten/bandgenoten Brechtje van Dijk en Allison Wright – de 7,5 uur durende Saturday Night Online.

Dit concert is voor een beperkt publiek live te bezoeken in TivoliVredenburg. Klik rechts om uw tickets te bestellen. Ook zal het concert als livestream te zien zijn. Daarbij kun je een donatie doen volgens het pay-as-you-like principe. Voor meer informatie check de tickets & info pagina.

Facebook-event

Celia Swart - Boven Hoge Gebouwen
Aart Strootman - Shambling Emerge
Louis Andriessen - Deuxième Chorale
Alex Kordzaia - Kidew Erti
Amarante Nat - Carousel
Sebastiano Evangelista - 23:09

Daan van Koppen – saxofoon
Isa Goldschmeding – viool
Jennifer Heins – slagwerk
Wiek Hijmans – gitaar
Tim Sabel – piano