playlist: Gaudeamus 2019 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Artists-in-residence 2017-2019

Artists-in-residence 2017-2019

Jerzy Bielski

Vanaf 2017 is de van oorsprong Poolse Bielski twee jaar lang artist in residence bij Gaudeamus. Als jonge maker krijgt hij een ontwikkelplek voor zijn expressieve muziektheatrale werken. Bielski’s residentie wordt mede mogelijk gemaakt door de regeling Nieuwe Makers van het Fonds Podiumkunsten.

In 2008 besloot Bielski om professionele jazzmuzikant te worden en hij behaalde een BA aan de universiteit van Middlesex in Londen. Ondertussen ontwikkelde Jerzy een hartstocht voor het spelen van experimentele en geïmproviseerde klanken op zijn Minimoog-synthesizer. Hij speelde en toerde met de groep Lanza! en nam ook twee albums op. Daarnaast probeerde hij de chaos van de vrije improvisatie (en in zijn eigen leven) te beteugelen door stippen en lijnen op papier te zetten.

Componist Jerzy Bielski stond meerdere keren op ons festival met zijn expressieve muziektheatervoorstellingen. In 2015 met (not only) Futurists, waarmee hij later de Amsterdam Fringe Award won. In 2016 wederom een muziektheatrale productie, onder de wonderlijke titel + – /, 1 = _ ; X %.