playlist: Podcast Curious Ears Season 3 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Festival / Concert

Gaudeamus New Traditions

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Gaudeamus verkent ieder jaar alle uithoeken van Utrecht, maar was nog niet eerder in Leidsche Rijn te vinden. Dit jaar strijken we voor het eerst neer in Podium Hoge Woerd waar we in seizoen 2021/2022 een nieuwe gezamenlijke concertserie starten. De aftrap vormt deze avond vol gloednieuwe muziek met liefde voor de traditie. Met samenwerkingen tussen het multiculturele Orchestre Partout en het Cello Octet Amsterdam en tussen harpist Michela Amici en mezzosopraan Elisa de Toffol.

Orchestre Partout, een orkest ontstaan vanuit verschillende azc’s, zoekt naar verbinding door muzikale kruisbestuivingen. Met het Cello Octet Amsterdam brengen ze semi-geïmproviseerde gloednieuwe muziek waarin de tradities van de Arabische en Perzische muziek en die van de westerse gecomponeerde muziek samenvloeien.

Harpist Michela Amici en mezzosopraan Elisa de Toffol brengen de wereld van vroeg-barokke Italiaanse muziek samen met die van hedendaagse gecomponeerde muziek. Met de barokharpsolo uit Liknon van Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki als vertrekpunt spelen ze gloednieuwe werken van jonge componisten.

Lees een interview met componist Eva Beunk over het stuk dat ze voor dit concert schrijft.

Lees een interview met componist Karmit Fadael over het stuk dat ze voor dit concert schrijft. 

PROGRAMMA

Calliope Tsoupaki - Fos Anesperon, fragment from Liknon
Kate Moore- To that which is endless
Karmit Fadael - I poeti
Eva Beunk - Pinocchio

Partners

Podium Hoge Woerd